Начин на приготвяне
Намазнете с олио тава с падащо дъно. Посипете по дъното около 3 лъжици захар.
Нарежете на тънки резени портокалите и махнете кората. Наредете ги внимателно на дъното на формата.
Разбийте с миксер яйцата до получаване на гъста пяна. Прибавете захарта и продължете разбиването. Следват олиото, сока от портокал и есенцията.
В друга купа пресейте брашното с бакпулвера. Внимателно ги добавете към течните съставки. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес без бучки.
Сипете върху портокалите и заравнете.
Згрейте фурната на 180 градуса. Печете плодовия сладкиш до готовност - около 30-40 минути.
Охладете сладкиша и внимателно го обърнете, така че портокалите да бъдат отгоре.
По желание може да го поръсите с пудра захар.
Ефектният портокалов сладкиш е готов.