Начин на приготвяне
Обелете и настържете на едро ренде картофите. Отцедете отделената течност.
Наситнете зеления лук и го прибавете към картофите. Объркайте със зехтина, сол и черен пипер. Налейте около 2-3 кафени чашки вода.
Сипете сместа в тава. Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите 15-тина минути. Извадете и натрошете сиренето отгоре. Ако е необходимо, налейте още малко вода.
Печете още 15-тина минути.
Разбийте яйцата с 2-3 щипки сол и ги смесете с двата вида мляко - прясно и кисело. Сгъстете с 5 лъжици брашно и полейте върху картофите.
Печете огретена до получаване на апетитна коричка. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Огретенът с картофи, сирене и яйца е готов.