Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена пъстърва със златиста коричка

Пържена пъстърва със златиста коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пържена пъстърва със златиста коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Поднесете пържената риба с хрупкавия зеленчуков чипс като гарнитура"

Необходими продукти

  • риба - 2 бр. пъстърва, почистена
  • олио - за пържене
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1/2 бр.
  • брашно - за овалване
  • мащерка - 2 стръка
  • бял пипер - 4 щипки
  • сол - на вкус
  • За гарнитура
  • чери домати - 4 бр.
  • рукола - 4 шепи
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибата и я подсушете добре.

Намажете вътрешната част с лимонов сок, бял пипер и сол и сложете мащерка и смачкан чесън.

Намажете ги и отвън хубаво със сол и бял пипер.

За гарнитурата сложете скилидките чесън в дълбок тиган с малко зехтин.

Оставете ги да се загреят и добавете руколата, за да се запържи и да стане хрупкава.

Извадете я върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.

Оваляйте след това рибите в брашно и ги изпържете до златисто и от двете страни.

Поднесете пържената риба с хрупкавия зеленчуков чипс като гарнитура.

Пържената пъстърва със златиста коричка е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: