Начин на приготвяне
Смесете лимоновия сок, захарта и брашното в тенджера. Сгрейте на умерен огън и оставете сместа да заври. Намалете огъня.
Постепенно изсипете половината сос при разбитите яйца, след което върнете в тенджерата. Бъркайте непрекъснато, за около 15 минути. Оставете заливката да се охлади напълно, след което добавете сметаната разбита с миксер. Охладете в хладилника.
Разрежете динята на две. Издълбайте двете половини с лъжица или нож, като оставите по стените на динята около 2 сантиметра от месото. Вътрешността нарежете на едри парчета. Оформете нещо като 2 лодки.
Смесете пъпеша нарязан на кубчета, ягодите – на филийки, гроздето и парчетата диня. Напълнете лодките.
Отделно сервирайте дресинга.