Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Постна разядка с цвекло и нахут

Постна разядка с цвекло и нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Постна разядка с цвекло и нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червено цвекло - 300 г сварено
  • нахут - 200 г сварен
  • лимонов сок
  • зехтин - 50 г
  • сусам - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • къри - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете сусама в сух тиган.

Нарежете цвеклото на парченца с остър нож и го сложете в блендер заедно със зехтина, чесъна, нахута, солта и лимоновия сок.

Пасирайте ги до получаване на гладко пюре.

Овкусете готовата разядка с къри, кимион, сол и лимонов сок.

Поднесете приготвения хумус с брускети, препечени филийки или пресни зеленчуци.

При сервиране го залейте със зехтин.

Постната разядка с цвекло и нахут е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: