Начин на приготвяне
Наситнете целината, чесъна и праза. Гъбите шийтаке и патешкото месо нарежете на кубчета.
Загрейте олиото и 1-2 лъжици патешка мас. Запържете зеленчуците, като бъркате често, за да не загорят.
След 4 минути гответе прибавете месото и посолете леко. Прибавете гъбите и останалата мас. Задушете всичко и сипете около 1200 мл топла вода.
Гответе патешката супа на умерен огън до сваряване на месото. Сипете фидето и посолете още. Варете до омекване на фидето.
Свалете супата от огъня и сипете още малко вода, ако искате да е по-рядка. Така температурата на супата пада и можете да я застроите веднага.
Разбийте яйцето с малко сол и киселото мляко. Застройте внимателно супата, като темперирате с части от бульона.
Поръсете с магданоз и черен пипер, сервирайте веднага.
Патешката супа с фиде и гъби е много вкусна.