Сарми хапки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321164251
Сарми хапки
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате чушките в хладка вода и след това ги почиствате от семето. Отделяте по-големите зелеви листа за сарми, а останалото зеле нарязвате на ивички.

Запържвате го в олиото заедно със ситно нарязания лук. Щом зелето омекне, прибавяте ориза, наливате 1 к.ч. топла вода и задушавате, докато оризът набъбне.

От тази плънка увивате в зелевите листа мънички сарми. На дъното на тенджерата разстилате ситно нарязано зеле, отгоре нареждате плътно сармите, а върху тях-чушките. Най-отгоре покривате с цели зелеви листа и притискате с чиния. Наливате равни количества вода и зелев сок, колкото да покрият сармите.

Варите на тих огън, докато зелевите листа омекнат.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: