Супа с месо и чили

IlariaIlaria
Новак
59762531
Супа с месо и чили2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • чушки - 1 бр. жълта
  • боб - 200 г червен
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • чушки - 1 бр. люта, червена
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. млян + малко пресен
  • кимион - 1/4 ч.л. млян
  • мащерка - 1/4 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула за през нощта. На другия ден го залейте с прясна вода и го сварете до омекване. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в сгорещеното олио. Когато омекнат, добавяме червения пипер и подправките, както и ситно нарязаното месо.

Продуктите се готвят до готовност на месото. След това се добавя лютото чушле и чушката, които са почистени от семките и са накълцани на ситно. Доматите се попарват за няколко секунди във вряла вода, обелват се и се нарязват на кубчета, след което се добавят в ястието с телешко.

Готвим телешката супа още 10 минути на тих огън. Добавяме сварения боб заедно с бульона от варенето и оставяме супата с боб и телешко да къкри още 15 минути на тих огън.

Разделяме супата с месо и чили на порции, подправяме с пресен кориандър и поднасяме. По желание може да поръсим с рендосано сирене.

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка: