Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Домашен крем с яйца и нишесте

Домашен крем с яйца и нишесте

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Домашен крем с яйца и нишесте4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4
"Грабвайте направо голямата лъжичка и започвайте веднага този домашен крем"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр. големи
  • прясно мляко - 620 мл
  • ванилия - 1 бр. (2 грама)
  • нишесте - 15 г
  • захар - 140 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, захарта и ванилията се загряват на умерен огън, без да се позволява течността да завира или кипва.

Яйцата се разбиват с нишестето и се наливат при млякото на котлона.

Може да се сложи и повече нишесте за по-гъст крем, но за мен с това количество е перфектен и става много много нежен и лек.

Яйчният крем се бърка непрекъсно около 8 минути или докато се сгъсти.

Важно е температурата да е умерена или слаба, за да не се пресичат яйцата и да развалят вкуса на домашния крем.

Когато е готов се налива в чашки или купички и се оставя да изстине преди да се консумира.

Домашният крем с яйца и нишесте е чуден.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: