Начин на приготвяне
Най-напред разточете бутер тестото, при мен се получиха размер 30х30 см. Надупчете ги с вилица и печете всеки за 15 минути на 200 градуса.
Пригответе ваниловия крем, стопляйки млякото със захарта и ванилията. Щом започне да завира, свалете, оставете за 10 минути и махнете шушулката ванилия.
Брашното и яйцата разбийте. Върнете млякото на печката и прибавете яйчената смес, разбъркайте. Оставете за 10 минути да се сгъсти, после и да изстине.
За да не се разлее кремът, когато сглобявате крем питата, щом изстине, затоплете до 80 градуса част от него и вътре разтворете 3 листа по 2 г желатин, който предварително сте хидратирали. Върнете сместа в крема, разбъркайте и оставете в хладилник да стегне.
Пригответе сметановия крем, разбивайки сметаната с двата вида захар. Наредете блат, ванилов крем, после дебел пласт сметанов крем. Втория блат може да поставите цял или да нарежете на квадрати.
Поръсете вкусния бутер сладкиш с пудра захар, смесена с ванилия и приберете в хладилник да стегне. Може да оставите за нощта.
На следващия ден си хапнете от Традиционната Сръбска Крем Пита.