Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сварете във вряща подсолена вода, в която сте пуснали лъжичка захар. Отцедете и ги охладете.
В друга тенджерка сипете ориза с чаша вода и сварете до готовност. Разбъркайте и го пасиайте.
Наситнете лука, а сварените картофи обелете. Намачкайте ги в купа и добавете яйцето, лук, пасирания ориз, галетата, натрошеното сирене и всички изброени подправки. Разбъркайте и намачакйте с ръце.
Покрийте купата с фолио и приберете в хладилник за половин час.
Извадете и оформете картофени кюфтенца, като преди това леко набрашните ръцете си.
Оваляйте всяко кюфтенце в брашно и изтръскайте излишното.
Загрейте олиото в тиган на средна температура. След това намалете и изпържете кюфтетата.
Картофените кюфтета с ориз и сирене са готови.