Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Босилково песто с кедрови ядки и орехи

Босилково песто с кедрови ядки и орехи

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Босилково песто с кедрови ядки и орехи
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Босилковото песто е подходящо за различни салати, брускети и видове паста"

Необходими продукти

  • босилек - 4 шепи листа
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • кедрови ядки - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре босилека и отстранете стъблата от листата с остър нож.

Сложете ореховите ядки за 5 минути в сух тиган, а след това и кедровите. Оставете ги да се охладят.

Изцедете лимоновия сок и го добавете с всички други съставки в блендер без пармезана.

Блендирайте ги до хомогенизиране. Овкусете пестото от босилек със сол и пармезан.

Изсипете го в стъклен буркан с капак и го сложете в хладилник. Доливайте отгоре зехтин, за да се запази за по-дълго време.

Босилковото песто с кедрови ядки и орехи е подходящо за различни салати, брускети и видове паста.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: