Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина на две части (премахнете дръжката).
Наредете ги в тава с хартия за печене и полейте с малко олио.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете патладжаните до омекване - около 20-тина минути.
Междувременно пригответе пънката.
Запържете каймата с малко вода и смесете с наситнените чесън и лук. Сипете доматите от консерва и гответе до сгъстяване.
Накрая добавете подправките, измития ориз и чаша вода. Когато сместа заври, свалете котлона и оставете така, за да се досготви оризът.
Издълбайте с помощта на лъжичка печените патладжани. Издълбаната сърцевина наситнете и добавете към плънката, разбъркайте.
Напълнете патладжаните и ги поръсете с настърган кашкавал.
Запечете пълнените патладжани в загрятата фурна до приятен златист цвят.
Пълненият патладжан по табиетлийски е чуден!