Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан по табиетлийски

Пълнен патладжан по табиетлийски

SibileSibile
Новак
1213
Пълнен патладжан по табиетлийски
Снимка: Sibile
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Готови ли сте за тази вкусотия - пълнен патладжан по табиетлийски?"

Необходими продукти

  • кайма - 250 грама
  • патладжани - 4 броя
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. (настърган)
  • лук - 1 глава
  • домати - 200 грама от консерва
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - щ.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги разрежете по дължина на две части (премахнете дръжката).

Наредете ги в тава с хартия за печене и полейте с малко олио.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете патладжаните до омекване - около 20-тина минути.

Междувременно пригответе пънката.

Запържете каймата с малко вода и смесете с наситнените чесън и лук. Сипете доматите от консерва и гответе до сгъстяване.

Накрая добавете подправките, измития ориз и чаша вода. Когато сместа заври, свалете котлона и оставете така, за да се досготви оризът.

Издълбайте с помощта на лъжичка печените патладжани. Издълбаната сърцевина наситнете и добавете към плънката, разбъркайте.

Напълнете патладжаните и ги поръсете с настърган кашкавал.

Запечете пълнените патладжани в загрятата фурна до приятен златист цвят.

Пълненият патладжан по табиетлийски е чуден!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: