Начин на приготвяне
Стоплете водата до 37 градуса и разтворете в нея маята и меда. Разбъркайте. Смесете двата вида брашна със солта и направете кладенче. Сипете маята вътре. Замесете тесто и го разделете на две еднакви части.
Оформете топки и поставете в тави, набрашнени. Оставете 45 мин. да втасат на топло.
Разстелете с ръце всяка топка в кръгла форма 22 см. Направете линии върху плоския хляб да се получат ромбове или квадрати.
Завийте пълнозърнестия хляб с кърпа и оставете за час да втасат отново.
Намажете с разбито яйце, смесено с две лъжици вода. Поръсете с маково семе.
Печете готовите хлябове за 15 мин. на 230 градуса.
Турският пълнозърнест плосък хляб е готов!