ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пайове»Разкошен тиквен пай

Разкошен тиквен пай

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2751k3k9132
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Радваме се на този разкошен тиквен пай - хапваме си го с голямо удоволствие и сутрин, и следобед"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата, нарежете я малки парчета и ги наредете в кръгла тава.

Залейте ги с разтопено масло и захар.

Сложете тавата в предварително загрята на 200 °C фурна за около 30 минути.

През това време разбийте яйцата заедно със захарта на пухкав крем, изсипете пресятото брашно и разбъркайте.

Разпределете сушените плодове в тавата и отгоре изсипете яйчената смес.

Върнете тиквения пай във фурната за още около 20 минути.

Извадете десерта след това върху чиния или поднос и го поръсете с пудра захар.

Насладете се на този разкошен тиквен пай.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: