Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш с лук и гъби

Телешки гулаш с лук и гъби

Телешки гулаш с лук и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Истинско угощение пада с този телешки гулаш с гъби и лук - ще го опитате ли"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 2 ч.ч.
  • телешко месо - 800 грама
  • гъби - 400 грама
  • лук - 4 глави
  • червен пипер - 1 ч.лъжичка
  • бульон - 1 литър зеленчуков
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото и го запържете в загрятото олио.

Добавете в тенджерата едро нарязаните гъби и лук. Пържете 10-тина минути и налейте зеленчуковия бульон.

Варете около 40 минути на слаб котлон. Когато мине това време, прибавете доматеното пюре и овкусете със сол и двата вида пипер.

Гответе до сгъстяване на гулаша и изключете котлона.

Оставете тенджерата на топлия котлон за 20-тина минути.

Телешкият гулаш с лук и гъби е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: