Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Яхния от охлюви с ориз и лапад

Яхния от охлюви с ориз и лапад

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
2162342
Яхния от охлюви с ориз и лапад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Истинските ценители на вкусната храна ще се влюбят в тази яхния"

Необходими продукти

  • лапад - 1 хубава връзка
  • охлюви - 30 - 40
  • ориз - 1 шепа
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • девесил - 1 стрък
  • джоджен - 1 хубава връзка
  • чушки - 2 зелени
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поне един ден охлювите трябва да са били само на хляб и вода. Ако приготвяте рецептата през май месец, бъдете внимателни, защото може да са се хранили с пелин.

Когато обаче той израстне, вече няма опасност и поради тази причина само май месец е по-рисков.

Сипете охлювите с олиото и литър подсолена вода, за да се сварят. След половин час добавете към тях наситнените зеленчуци и измития ориз.

Гответе яхнията още 30-тина минути.

Яхнията от охлюви с ориз и лапад е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Най-накрая да намеря яхнията от охлюви в която те се готвят цели и има доста ориз. Мислех си че само майка я прави така.
26.04.2022 18:07
1
Покажи всички подкоментари