Начин на приготвяне
Нарязваме и почистваме чушките и лука. Обелваме доматите, два от тях нарязваме на колелца, а третия на ситни кубчета. Биренката също режем на колелца.
В дълбок тиган сгорещяваме олио, в което задушаваме лука и чушките за 2-3 минути. След това добавяме нарязания на кубчета домат и чесъна разбъркваме.
Посоляваме и добавяме вода, след което оставяме на бавен огън да къкри. След като са омекнали чушките, отгоре редим биренката и оставяме така лятната манджа за още 1 или 2 мин.
Отгоре редим доматите на колелца, посоляваме и накрая чукваме четирите яйца. Оставяме под капак да се задуши бързата манджа, така че яйцата да се сготвят.
Накрая посоляваме отгоре и поръсваме с магданоз.
Да ви е сладко с моята различна лятна манджа!