Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко със сусам, мед и канела

Телешко със сусам, мед и канела

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Телешко със сусам, мед и канела2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг бонфиле
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 250 мл
  • мед - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л
  • соев сос - 5 с.л
  • сусам - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от телешко бонфиле се измива, подсушава, наръсва се с черния пипер и солта и се изпържва в загрятото олио. Добавят се лукът на цели почистени глави и виното. Слага се да се пече.

Преди да е напълно готово, се намазва със смес от меда, канелата и соевия сос. Десет минути преди изваждането от фурната се намазва още веднъж. Когато е готово печено телешко, се поръсва със запечения сусам.

Отцежда се сокът и в него се разтваря брашното, което предварително е препечено. Оставя се да кипне и се подправя черен пипер и сол. Печеното телешко на фурна се поднася с този сос.

Вкусно телешко със сусам, мед и канела!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: