Сладко от грозде

ВаняВаняНовак
18/05/2009
"За ужас на онези, които приготвят от гроздето вино и ракия, някои домакини правят от него вкусно сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7 бурканчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 573
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • грозде - 1 кг.
  • захар - 1 кг.
  • винена киселина - 5 гр.
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-подходящи са белите сортове грозде.

Гроздето се измива и оронва от чепките. Избират се едри, еднакво големи зърна, които се изчистват от семената с помощта на игла.

От захарта и водата се приготвя сгъстен сироп. Гроздето се пуска в този сироп.

Сладкото се вари до сваряване на плода и сгъстяване на сиропа.

Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и варенето продължава още 2 - 3 минути.

Свареното сладко се оставя да престои 5 - 6 часа в разлат съд, след което се изсипва в буркани.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар