Конфитюр от зелени орехчета

Зара
Зара
Новак
01/08/2011
"За конфитюр не стават само онези орехчета, които растат на високите клони и не могат да бъдат обрани, а конфитюрът е разкошен "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции6-8 бурканчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 820
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • орехи - дребни и зелени 80 - 85 бр.
  • захар - 1 кг.
  • лимонена киселина - 8 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Орехчетата се обелват с ръкавици, до бялата им част и се накисват във вода, подкиселена с 2 - 3 лъжички оцет. Кипват се в 2 - 3 води, за да поомекнат и се извлече горчивината им. След всяко изваряване се заливат със студена вода. Отцеждат се добре и във всяко орехче по желание се поставя парченце портокалова или лимонова коричка, предварително полусварена.

Приготвените орехчета се пускат едно по едно в сироп от 1 кг захар с 400 - 500 мл вода и се варят на слаб огън в широк съд, докато сиропът се сгъсти толкова, колкото според вас е необходимо.

Пет минути преди да се свали конфитюра от огъня, към него се прибавя лимонената киселина.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар