Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Заливат се с вода в тенджерка и се варят. Когато са готови се отцеждат от водата.
Тиквичката се обелва и нарязва на малки кубченца. В тиган се слага тиквичката с малко олио. Добавя се ориза и се запържват леко.
Добавя се зеленчуковия бульон и се вари до готовност на ориза. Подправя се с малко сол.
Към картофите се добавят черен пипер, малко олио и сол, като се има предвид, че ще се добавя сирене и се съобразява солеността на сиренето. Намачкват се на пюре.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавят се в тенджерката с картофите. Сиренето също се натрошава и добавя. Чукват се яйцата и сместа се разбърква.
Когато оризът е готов се добавя към картофите. Отново се разбърква и се проверява за необходимостта на още малко сол.
В дълбока чиния се слагат галета и брашно 1:1. С мокри ръце се взима от сместа и се оформят кюфтенца. Овалват се хубаво от двете страни в сместа с галета.
Повтаря се до изчерпване на сместа. Готовите картофени кюфтета се нареждат на дъска. В тиган се сипва повечко олио да загрее.
Вегетарианските картофени кюфтета с ориз се пържат от двете страни. Доста са вкусни, вече са ни любими.