Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани пилешки крилца на фурна

Мариновани пилешки крилца на фурна

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Мариновани пилешки крилца на фурна
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ако ще хапвате крилца, то нека бъдат мариновани и запечени след това във фурната - така стават наистина страхотно"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 9 бр.
  • ЗА МАРИНАТА
  • зехтин - 80 мл
  • сок от лимон - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набождаме внимателно пилешките крилца с клечка за зъби и ги слагаме в голяма купа.

За маринатата за пиле, в подходяща купа изсипваме зехтина, добавяме сока от лимон, меда, бялото вино, подправките и разбъркваме добре.

Меда трябва да се разтвори и да се получи еднородна смес.

С приготвената марината заливаме пилешките крилца, покриваме ги с полиетиленово фолио и ги оставяме в хладилника за 1 час.

В подходяща тавичка подреждаме крилцата и ги заливаме остатъка от маринатата.

Печем крилцата на фурна в предварително загрята фурна на 200°С за около 25 минути.

Поднесете мариновани пилешки крилца на фурна с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: