Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с маслини и мащерка

Яхния с маслини и мащерка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Яхния с маслини и мащерка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • маслини - 2 ч.ч. (без костилки)
  • лук - 4 глави
  • зехтин - ½ ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • естрагон
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се накисват в студена вода за една нощ. Отцеждат се и се сваряват с малко вода. Лукът се нарязва и се задушава в мазнината.

Когато стане златист, се добавя доматеното пюре, размито с малко вода и предварително препеченото брашно.

Добавят се и маслините заедно с водата, в която са се варили.

Оставя се да се изпари течността, докато ястието с маслини остане само на мазнина. Добавят се подправките и се сваля от котлона приготвената яхния.

Яхния с маслини и мащерка - вкусна постна рецепта!

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: