Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Летен френски сладкиш Фар Бретон

Летен френски сладкиш Фар Бретон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Летен френски сладкиш Фар Бретон
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Насладете се на този френски десерт в компанията на топка домашен ванилов сладолед"

Необходими продукти

  • червени боровинки - 100 г сушени
  • нектарини - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 20 г + за намазване на тавата
  • брашно - 120 г
  • ром - 50 г
  • пудра захар - 100 г + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете червените боровинки в рома за около 1 час.

През това време разбийте яйцата заедно с пудрата захар, брашното и млякото до получаване на гладка смес.

Изсипете рома от боровинките заедно с разтопеното масло и разбъркайте добре отново всички продукти с телена бъркалка.

Омекналите боровинки и нарязаните на полумесеци нектарини наредете по дъното на предварително намазнена тава.

Отгоре изсипете тестото за плодовия сладкиш и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

При поднасяне поръсете този летен френски сладкиш Фар Бретон с пудра захар и го гарнирайте със сладолед.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: