Начин на приготвяне
Пилешкото месо се запича на леко намазнен тиган или се сварява до готовност. Готвя го отделно, а не в соса, за да остане максимално крехко и да не изсъхва.
Чесънът и магданозът се накълцват на ситно.
Доматеното пюре се запържва в зехтина заедно с две супени лъжици от чесъна и магданоза, малко сол и две щипки босилек.
Сосът се оставя да къкри на слаб огън, докато се приготвят спагетите.
Пастата се сварява според указанията на производителя до степен ал денте.
Изважда се със специална лъжица за спагети и се прехвърля при соса.
С леки, но резки подмятания на тигана се смесват пастата и доматите и се доовкусяват със още сол и босилек.
Слага се малко от водата от варенето на спагетите и се увеличава огънят, за да се изпари бързо, но пък по този начин и сосчето ще добие плътност, благодарение на нишестето в течността.
Добавя се пилешкото месо, нарязано или накъсано.
Спагетите с пиле се разпределят в две порции, веднага се поръсват с настъргания кашкавал и се поднасят.
Добър апетит!