Начин на приготвяне
Измийте лютите чушки и отрежете дръжките им. След това ги опукайте на силно загрят огън, но все пак внимавайте, защото не трябва да изгарят много.
Почистете и нарежете чесъна, магданоза и целината. Морковите нарежете на колелца.
Когато пуканите чушлета поизстинат, започнете да ги редите в чисти и сухи буркани. Между тях слагайте от чесъна, магданоза, целината и морковите.
Кипнете солта, водата, оцета и захарта, като бъркате до пълно разтваряне на съставките. Охладете маринатата и затворете добре с капачки.
Варете бурканите 5 минути след завиране на водата, за да се вакуумира капачката.
Съхранявайте на прохладно и тъмно място.
Маринованите люти чушки за зимата са готови.