Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани люти чушки за зимата

Мариновани люти чушки за зимата

Мариновани люти чушки за зимата
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
210 мин.
"Всяко ястие върви по-добре в компанията на люта чушка, затова си пригответе поне няколко буркана за тази рецепта"

Необходими продукти

  • люти чушки - 2 кг (различни видове)
  • чесън - 2 глави
  • моркови - 500 грама
  • магданоз
  • целина
  • оцет - 1 литър
  • вода - 500 мл
  • захар - 500 г
  • сол - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки и отрежете дръжките им. След това ги опукайте на силно загрят огън, но все пак внимавайте, защото не трябва да изгарят много.

Почистете и нарежете чесъна, магданоза и целината. Морковите нарежете на колелца.

Когато пуканите чушлета поизстинат, започнете да ги редите в чисти и сухи буркани. Между тях слагайте от чесъна, магданоза, целината и морковите.

Кипнете солта, водата, оцета и захарта, като бъркате до пълно разтваряне на съставките. Охладете маринатата и затворете добре с капачки.

Варете бурканите 5 минути след завиране на водата, за да се вакуумира капачката.

Съхранявайте на прохладно и тъмно място.

Маринованите люти чушки за зимата са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: