Ezine.bg»Рецепти»Паста»Фусили с тиквички, домати и чесън

Фусили с тиквички, домати и чесън

Фусили с тиквички, домати и чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • паста - 150 г безглутенова
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • босилек - 10 бр. листенца
  • пармезан - 1 с.л. за поръсване
  • морска сол - на вкус
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете безглутеновата паста за около 12 минути в 1 литър гореща вода с 1 ч.л. смляна морска сол.

Отцедете я и добавете към нея 1 с.л. зехтин, за да не се слепва.

Запържете скилидките чесън е дълбок тиган с мазнина и прибавете след това нарязаните на кубчета тиквички с малко вода, за да се задушат.

Прибавете настърганите домати и овкусете с подправките на вкус.

Гответе доматения сос, докато изври течността и тогава добавете пастата.

След около 2 минути може да я махнете от котлона.

Сервирайте с пресен босилек и пармезан тези фусили с тиквички, домати и чесън.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: