Зелен Айвар

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Зелен Айвар
Снимка: Чародейката
5 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Поднесете този зелен Айвар с меко хлебче или препечени филийки - въпрос на вкус"

Необходими продукти

  • зелени чушки - 5 бр., изпечени и обелени
  • люти чушки - 3 бр. зелени, изпечени и обелени
  • патладжани - 1 бр. среден
  • чесън - 1 глава пресен
  • слънчогледово олио - 1 с.л.
  • винен оцет - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръкчета свеж
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича и щом поизстине, се обелва и скълцва на ситно или ако правите по-голямо количество, може да се смели в месомелачка.

Зелените чушки се обелват заедно с лютите чушлета и също се скълцват или смилат.

Добавят се пресованият чесън, ситно нарязан пресен магданоз, олиото, оцетът и сол и черен пипер на вкус за този вкусен айвар.

Зеленият айвар се разбърква и поднася с мек хляб или с препечени филийки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: