Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шишчета»Подлютен телешки адана кебап

Подлютен телешки адана кебап

ЗориЗори
Новак
1715465k
Подлютен телешки адана кебап
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ако сте почитатели на пикантните ястие, този подлютен адана кебан е за вас"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • чушки - 1 бр. печена
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • люта чушка - 1 бр. зелена
  • магданоз - 6 стръка
  • краве масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата от телешко месо с подправките и нарязаните на ситно чушки, магданоз и чесън.

Добавете мекото масло и омесете добре каймата - оставете я настрана за няколко часа.

С ръце нанижете на шишове каймата - притискайте силно, за да разпределите добре домашния кебап по тях.

Изпечете вкусните шишчета на скарата и ги сервирайте с гарнитура по избор.

Подлютеният телешки адана кебап е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: