Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Малки питки»Лесни и вкусни плоски питки на фурна

Лесни и вкусни плоски питки на фурна

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Лесни и вкусни плоски питки на фурна
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Задължително гледайте да има по една цяла питка за всекиго от семейството, защото всички ще се влюбят първо в аромата им, а после и във вкуса им"

Необходими продукти

  • мая - 20 г прясна
  • брашно - 600 г
  • сусам - 4 щипки
  • вода - 400 мл топла
  • риган - 4 щипки
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 4 щипки едра + 1/2 ч.л. ситна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете водата и в нея разтворете маята и захарта. В друг съд пресейте брашното. Прибавете олиото и ситната сол към него. Добавете маята и замесете тесто, по-меко.

Тестото разделете на четири топки. Завийте ги с кърпа и оставете за половин час.

Разточете или сплескайте с ръце всяка топка, да се получат плоски питки. Наредете в тава за печене с хартия и оставете за още половин час.

Направете форми - ромбоиди или квадрати с нож върху всяка от домашните питки. Намазнете ги, поръсете с по една щипка едра сол и сусам.

Печете малките питки за 20 мин. на 200 градуса.

След това лесните и вкусни плоски питки на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: