Шакшука от тиквички

Шакшука от тиквички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сред най-вкусните ястия с тиквички със сигурност е и тази шакшука"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • доматено пюре - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • масло - бучка
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако традиционният миш-маш ви е омръзнал, можете да експериментирате с Шакшука от тиквички - вълшебно ястие с яйца, вдъхновено от арабската кухня.

Измийте тиквичките и нарежете на кубчета. Обелете чесъна и лука. Измийте и нарежете на дребно (всеки продукт отделно). В тиган с капак разтопете кравето масло с олиото.

Сложете лука и запържете за кратко. Добавете нарязаните тиквички и пържете, докато омекнат. Сложете чесъна и подправките.

Запържете за кратко. Налейте доматите и малко водичка. Намалете котлона, затворете с капака и варете, докато се сготвят.

Направете места с дървена лъжица и чукнете яйцата вътре. Варете до готовност, изключете и сервирайте веднага ястието шакшука.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: