Начин на приготвяне
Измитите дробове се заливат с 2 л. студена вода. След завиране чорбата се отпенва и се добавят измития ориз, сол, 1 дафинов лист, черен пипер, бахар и ситно нарязаната глава лук.
Изваждаме сварените дробове и ги оставяме да изстинат, след което ги нарязваме на малки кубчета.
Прецеждаме чорбата. В сгорещеното масло запържваме брашното и ситно нарязаната бяла част от връзката зелен лук. Добавяме червения пипер и разреждаме запръжката с прецедената чорба.
Нарязваме зелената част от връзката лук и заедно с ориза и нарязания дроб ги поставяме в чорбата.
Застройваме с яйца и кисело мляко.
Сервираме чорбата гореща и поръсена със ситно нарязан магданоз