Ягодов крем карамел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ягодов крем карамел
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Крем карамелът от детството не включва ягоди, но пък и тази съвременна рецепта много ще ви допадне"

Необходими продукти

  • ягоди - 12 бр.
  • яйца - 5 бр. големи
  • прясно мляко - 1 л
  • топинг - карамел и ягода /12 с.л./
  • лайм - 1 ивица кора
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • канела - 1 пръчка
  • мента - прясна, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера затоплете прясното мляко с канелата, кората от лайм и ванилията. Не оставяйте да заври. Щом се стопли, махнете от котлона и оставете да изстине.

В купа разбийте захарта с яйцата на ръка. Изсипете ги при млякото и разбъркайте.

Пригответе си метални купички за крем карамел. Сипете по лъжица от ягодовия топинг.

Сложете по 1 ягода във всяка купичка и отгоре сместа за крем карамела.

Наредете купичките в тава с вода до средата. Печете на около 140 градуса за 80 минути.

Щом е готов, оставете ягодовия крем карамел да изстине и после поднесете с карамеления топинг.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: