Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебап»Автентичен Адана Кебап

Автентичен Адана Кебап

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Автентичен Адана Кебап4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
57 мин.
Порции
6
"Дори и в по-горещите дни не можем да пропуснем да хапнем този вкусен Адана Кебап"

Необходими продукти

  • кайма - 700 г смес от от телешко и агнешко месо
  • краве масло - 2 с.л. меко
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 4 с.л. пресен
  • кимион - 1 ч.л. фино смлян
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • за питките
  • вода - 120 мл
  • мая - 8 г жива
  • брашно - 220 г
  • краве масло - за намазване
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, червената чушка и лютата чушка се накълцват на ситно.

Каймата се разбърква и омесва в голяма купа заедно с зеленчуците, маслото и подправките.

От продуктите за пърлените питки омесваме гладко тесто и го оставяме настрана да втаса за около 1 час.

Разделяме го на 4 еднакво големи топки и всяка една разточваме на тънка питка.

Печем ги на оребрен тиган и веднага след това ги мажем с малко масло.

Правим каймата на дълги кебапи и ги нанизваме на метални шишечета, които слагаме да се изпечат на скарата.

Автентичният Адана Кебап се поднася върху пърленките.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: