Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Шведски Канелени рулца

Шведски Канелени рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Шведски Канелени рулца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24
"Почерпете гостите си с шведски канелени рулца - ще се подсладят много добре"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 120 мл топло
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - 400 г
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 120 мл топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • пълнеж
  • стафиди - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява на 200 градуса.

В купа пресейте захарта, сол, брашното и сухата мая.

В друг съд сипете водата, прясното мляко, олиото и яйцето. Добавете ги при брашното.

Замесете тесто и оставете да втаса. След като удвои обема си, го разточете на две и намажете с мекото масло.

Поръсете със стафиди, захар и канела - това е пълнежа на вашите рулца.

Завийте на руло и нарежете на кръгчета. Намажете охлювчетата още веднъж с масло и оставете за половин час.

Печете шведските канелени рулца

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: