Начин на приготвяне
В голяма купа сложете кравето масло и захарта и разбийте с миксер до гладък крем.
По време на разбиването добавете яйцето. Пресейте брашното с щипка сол, щипка сода бикарбонат и една ванилия.
Започнете да прибавяте от брашното към разбитата смес, като бъркате с лъжица.
След като хомогенизирате добре сместа, прибавете шоколадовите капки. От тестото късайте малки топчета.
Придайте им в единия край малко издължен вид, да заприличат на големи капки.
Наредете бисквитките с шоколад в тава, застлана с хартия за печене.
Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна за около 8-10 мин.
Охладете кукитата на решетка.
След като са добре изстинали, ги приберете в добре затварящ се стъклен буркан.
Да ви е сладко с тези меки бисквити с шоколадови капки!