Домашен дюнер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Домашен дюнер
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
"Опитайте този домашен дюнер и гарантирано никога повече няма и да си помислите за друг!"

Необходими Продукти

  • мая - 1/ 2 пакетче
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • вода - 200 мл
  • брашно
  • телешко месо - 400 г
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • майонеза - 1 пакетче
  • кисело мляко - 5 с. л.
  • чесън - 5 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат.

А най-накрая се добавя черният пипер.

Тестото се омесва. Към брашното се прибавя маята, захарта, солта и водата и се омесва тестото. От него се оформят топки колкото яйце. Разточват се на много тънко и се пекат на сач и още топли се покриват, за да омекнат.

В така приготвените питки по средата се слага от плънката и 1-2 с. л. от сосът, приготвен от майонезата, киселото мляко и чесъна. Прегъват се като палачинки.

Рейтинг

5 20
4 14
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка: