Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Яхния»Лучена яхния с кюфтета

Лучена яхния с кюфтета

IlariaIlaria
Новак
59762531
Лучена яхния с кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Варени или печени - изборът е ваш, ние гарантираме, че и по двата начина са много вкусни"

Необходими продукти

  • домати - 1 голяма консерва
  • лук - 3 големи глави
  • олио - около 60 - 80 мл
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • за кюфтетата
  • кайма - 600 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с останалите съставки и оставете в хладилника да отлежава, за да се овкуси.

През това време обелете и нарежете лука на полумесеци. Щом се позапържи, добавете малко сол и щипка захар. Залейте с пасираните домати и малко вода при нужда. Оставете да се вари.

От каймата оформете неголеми сочни кюфтенца и ги изпържете, като ги оваляте в малко брашно. Кюфтетата се подреждат в тава и се заливат със соса.

Запичат се кюфтетата със соса за около 10-15 минути в силна фурна.

Рецептата Лучена яхния с кюфтета е изпълнена!

Бележка: Пържените кюфтета могат да се пуснат в соса и яхнията с лук да се свари вместо да се пече.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: