Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици с два вида брашно

Мекици с два вида брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Мекици с два вида брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Ароматът на едни току що изпържени мекички може да накара всеки човек да отиде в кухнята за закуска"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пшенично брашно - 200 г
  • царевично брашно - 350 г фино
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 60 мл + допълнително
  • кисело мляко - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и към него добавете киселото мляко, солта и оцета. Добавете и содата, като изчакате да се активира, а после и олиото.

Малко по малко сипете двата вида брашно. Разбъркайте с дървена лъжица, а после доомесете с ръце.

Вкусните мекици трябва да се изпържат в повече олио от двете страни до придобиване на златист загар.

По-лесно ще загребвате от сместа с намазнени ръце. Късайте топки тесто и ги оформяйте с ръце.

Мекиците с два вида брашно могат да бъдат поднесени със сирене, пудра захар или домашно сладко по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: