ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Мекици с два вида брашно

Мекици с два вида брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7112k15k241
Мекици с два вида брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
28/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции7
"Ароматът на едни току що изпържени мекички може да накара всеки човек да отиде в кухнята за закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и към него добавете киселото мляко, солта и оцета. Добавете и содата, като изчакате да се активира, а после и олиото.

Малко по малко сипете двата вида брашно. Разбъркайте с дървена лъжица, а после доомесете с ръце.

Вкусните мекици трябва да се изпържат в повече олио от двете страни до придобиване на златист загар.

По-лесно ще загребвате от сместа с намазнени ръце. Късайте топки тесто и ги оформяйте с ръце.

Мекиците с два вида брашно могат да бъдат поднесени със сирене, пудра захар или домашно сладко по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: