Начин на приготвяне
Картофите обелете и нарежете на филийки с дебелина 5 мм. Веднага ги наредете в тава на един слой - може да се застъпват или не.
Овкусете ги с черен пипер и сол, сипете малко зехтин и запечете за 20 мин. на 200 градуса.
Сварете карфиола за малко, не напълно, в солена вода. Изплакнете със студена вода, за да го охладите. Нарежете розички около стените на тавата.
По средата сложете домата под формата на ветрило. Сложете сол и зехтин. Изпечете картофения огретен за 15 мин. на 200 градуса.
Разбийте яйцата с малко сол, добавете сметаната, черен пипер и шарена сол. Може да добавите и сок от лимон.
Залейте вкусния огретен с приготвената заливка и запечете за още 5-6 минути.
Поръсете лекия картофен огретен с кашкавал, запечете за кратко и извадете.