Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете маслото на парченца към него. В пръсти ги размесете, за да стане на трохи.
Добавете белтъка и заделете жълтъка от яйцето. Сипете захарта и бялото вино. Объркайте и замесете маслено тесто за пай. Оставете в хладилник за час, увито в стреч фолио.
Ягодите измийте, почистете и нарежете на филийки, заделете няколко цели за декорация. Смесете нарязаните с всички видове захар, сока от лимон и ликьора. Оставете настрани до готовност на тестото.
Когато е готово, разделете на две еднакви части и ги разточете на фини кори. Едната ще бъде основата и се слага във форма за пай, намазнена.
Оформете борд и надупчете с вилица леко. Сипете ягодите и захлупете с другата разточена кора, върху която сте изрязали различни формички по желание. Защипете краищата.
Намажете ароматния ягодов пай с разбит с вода жълтък и олио, поръсете със захар и печете до златист загар на 180-градусова фурна.
Когато разкошният пай е готов, декорирайте със заделените цели ягоди.
Вълшебният ягодов пай е чудесен за гости или близки според повода.