Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Ашуре»Лимецово ашуре с канела и розова вода

Лимецово ашуре с канела и розова вода

ЗориЗори
Новак
1715465k
Лимецово ашуре с канела и розова вода
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Насладете се и вие на това вкусно лимецово ашуре с канела и розова вода"

Необходими продукти

  • лимец - 300 г
  • розова вода - 25 мл
  • прясно мляко - 1 л
  • кафява захар - 250 г
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лимеца във вода от предната вечер, измит много добре. Хубаво е да престои за освен часа или за едно денонощие, като сменяте водата му няколко пъти.

В тенджера сипете захарта и прясното мляко, оставете да се стоплят до разтваряне на захарта. Сипете канелата и лимеца. Намалете температурата на котлона като разбърквате сместа непрекъснато.

Ще отнеме до 10 мин., ако е бил предварително накиснат и до половин час, ако не е.

Когато е сварен, прецедете, но запазете течността. Половината от лимеца се слага при млякото и се пасира. После се слага останалата част заедно с розовата вода.

Върнете тенджерата на огъня до получаване на необходимата гъстота на вкусното ашуре.

Разпредете в малки купи лимецовото ашуре с канела и розова вода и поднесете сега или след като се охлади. Ако желаете, може да го поръсите със смлени ядки по избор.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: