Сос от коприва

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Сос от коприва
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • коприва - 50 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 ч.л. пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • крема сирене - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата от коприва и ги нарязваме на ситно.

В голям тиган загряваме маслото със зехтина, добавяме чесъна, подправките и копривата.

Слагаме капак на тигана и задушаваме за 2 минути.

Накрая изсипваме задушената коприва в блендер, прибавяме крема сиренето, киселото мляко и разбиваме на максимална степен, докато се получи гладък ароматен сос.

Соса от коприва може да поднесете към зеленчукови кюфтенца, картофи или друго ястие.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: