Начин на приготвяне
Първо пригответе лимоновия крем.
Налейте водата в малка тенджера и сипете вътре 3 лъжици захар, 30 грама нишесте, сока и кората от лимона. Чукнете два жълтъка и сложете на котлона.
Бъркайте непрекъснато до получаването на гъст крем. След това го махнете от огъня и оставете да се охлади.
В подходяща купа разбийте маскарпонето заедно с 3 лъжици пудра захар. Прибавете към него охладения крем и разбийте до хомогенност.
Сипете в купичка лимончелото и прясното мляко. Ягодите почистете и нарежете.
На дъното и стените на подходящ съд за приготвянето на тирамисуто наредете нарязани ягоди. Сипете от крема отгоре и заравнете.
Топнете бишкоти в млякото с лимончело за миг и подредете върху крема. Отгоре сипете останалия лимонов крем и украсете с ягоди.
Приберете десерта за няколко часа в хладилник, за да стегне.
Ягодовото тирамису с нежен крем е готово.