Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме сладкарска сметана с пудрата захар, докато се получи гъст крем. Добавяме маскарпоне и продължаваме да разбиваме с миксер до получаването на хомогенна смес.
Добавяме 1 капачка ром и разбиваме за секунда отново. Приготвяме кафето и го изливаме в подходяща купичка. В продълговата тавичка редим ред бишкоти, които първо сме потопили в кафето и отгоре изсипваме половината крем за Тирамису.
След това редим втори ред бишкоти и отгоре остатъка от крема. Разпределяме крема добре и покриваме с домакинско фолио.
След това слагаме в хладилника да престои за вечерта. На другия ден измиваме и почистваме ягодите. Нарязваме ги и ги слагаме хаотично отгоре върху готовото тирамису. Накрая поръсваме с какао, докато се покрие изцяло. Да ви е сладко!