Начин на приготвяне
Брашното се пресява и се сипва в дълбока тава. Към него добавяме яйцата, захарта, маята, киселото мляко, олиото и лимонадата. Объркваме меко козуначено тесто, което оставяме да втаса.
След като е втасало, го премесваме, като добавяме кравето масло постепенно. Разделяме на две нашето тесто. Едната половина я разделяме на три и разстиламе на дълги фитили.
В двете части слагаме от сместа с леко смлените орехи объркани с канела и захар. В третата част слагаме половината локум. И оплитаме трите фитила. Отгоре слагаме останалите парче локум за украса.
Другата половина от тестото го разстиламе с ръце внимателно. Поръсваме останалите орехи с канела и захар и хващаме двете половини и ги омотаваме леко.
Слагаме двете козуначени рула в тава върху хартия за печене, оставяме да втасат. Накрая намазваме с разбития жълтък двете рула и поръсваме със сусам.
Печем вкусния козунак в студена фурна първо на 150 градуса и след това увеличаваме на 180 градуса. Ако се запече бързо отгоре, може да го покриете с хартия за печене.
Проверявайте с клечка за зъби дали козуначеното руло с лимонада е изпечено.
Да ви е сладко!