Мокър какаов сладкиш

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
34
108
2k
2
Мокър какаов сладкиш
Снимка: Албена Асенова
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
"Любимият какаов сладкиш ще бъде сервиран точно след...45 минути"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване на сместа. Добавете към тях какаото, ванилията, прясното мляко и предварително разтопеното масло.

Разбъркайте до хомогенност и отделете 1 чаша от сместа, която ще се ползва за заливка на сладкиша.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете на части към мокрите съставки. Разбъркайте до усвояване на брашното, като използвате шпатула.

Намазнете и набрашнете тава за печене и сипете вътре тестото.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете какаовия сладкиш до готовност - около 30 минути. Извадете и го нарежете на квадрати.

Още докато е горещ, го залейте с отделената какаова смес.

Сиропираният сладкиш трябва да престои няколко часа, за да се напои добре.

Мокрият какаов сладкиш е много сполучлив.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: