Мокър какаов сладкиш

Мокър какаов сладкиш
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Любимият какаов сладкиш ще бъде сервиран точно след...45 минути"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 грама
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване на сместа. Добавете към тях какаото, ванилията, прясното мляко и предварително разтопеното масло.

Разбъркайте до хомогенност и отделете 1 чаша от сместа, която ще се ползва за заливка на сладкиша.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете на части към мокрите съставки. Разбъркайте до усвояване на брашното, като използвате шпатула.

Намазнете и набрашнете тава за печене и сипете вътре тестото.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете какаовия сладкиш до готовност - около 30 минути. Извадете и го нарежете на квадрати.

Още докато е горещ, го залейте с отделената какаова смес.

Сиропираният сладкиш трябва да престои няколко часа, за да се напои добре.

Мокрият какаов сладкиш е много сполучлив.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: